Fotografia mea
Călător experimentat, cetățean planetar greu încercat

luni, 7 martie 2011

Toate datele personale ale europenilor, virate către Israel?

Circulă pe net o știre destul de bulversantă. Mai ales, în lipsa unor explicații clare. Se pare că, la nivel european, s-a stabilit ca toate datele personale ale europenilor să fie virate către Israel. Scopul: siguranța stocării și-a prelucrării lor. Pentru?!
Decizia Comisiei în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și-a Consiliului cu privire la nivelul de siguranță adecvat oferit de statul Israel în privința stocării și prelucrării automate a datelor personale ar fi fost, astfel, votată pe 31 ianuarie 2011. Toate statele europene au la dispoziție 3 luni pentru conformare. Nu există, se pare, nici o motivare a deciziei. De asemenea, se pare, nu există nici vreo reciprocitate. Sursele care vehiculează informația, inclusiv textul deciziei respective, sunt: Lumea după Eufrosin, Bad Politics, Victor Roncea Blog, Ziariști Online. S-ar putea să fie și alți vectori de transmisie.
Dacă e reală, mi se pare o știre de importanță capitală. În plus, extrem de stranie. Mai ales, în contextul actual. Siguranța stocării și-a prelucrării informațiilor?! În mijlocul tuturor revoltelor și frământărilor din Orientul Mijlociu?! În timpul chiar a unei posibile redesenări și recalibrări dramatice a zonei, după cum tot curge avalanșa de știri de câteva luni încoace? Și fără ca europenii să fie consultați în vreun fel?! Fără ca măcar să li se comunice hotărârea luată dacă nu și celelalte detalii?! Dacă e adevărat, e în mod cert bizar. Sau nu. Spre globalizare-n zbor?!