Fotografia mea
Călător experimentat, cetățean planetar greu încercat

joi, 31 iulie 2014

Diavoliada ( 3 )

Să mai bântuim acuș și să mai bănuim nițeluș...
După cum și afirmam, epidemia Ebola ia amploare - sau așa se declară - teoretic, tinzând spre pandemie. Virusul este scăpat de sub control. Pe bune sau nu. Urmează un dezastru adevărat sau se pregătește doar o nouă lovitură financiară marca Big Pharma. 
Un fapt pozitiv totuși: aflu că, în avionul algerian prăbușit, nu era din  fericire eternul român mort la datoria globalizării. Foarte bine! Sper!
A apărut și cealaltă fiică a lui Vladimir Putin, conectată sud-coreean. Ambele fete ale lui Putin erau / sunt considerate apropiate ale fiicei lui Silvio Berlusconi, aceasta din urmă o cunoscătoare, se pare, a limbii ruse. Am mai scris despre Italia, prietenă intimă a Moscovei. Și nu numai. Dar, ca să venim și în ograda personală, anul acesta, Silvio Berlusconi și partidul său Forza Italia păreau - obsedantul verb, dar altul chiar nu se potrivește în timpurile acestea! - păreau deci să fi ajuns la o înțelegere cu Dan Diaconescu și cu al său PP-DD. Ecco, pe când nimeni nu mai credea, eu am scris pe acest blog despre faptul că domnu' Dan e în cărți! Am scris? Am scris! Și iată-l pe domnu' Dan la București, în plină campanie electorală! Mărturisesc, în prezent, îi urmăresc destul de fidel acrobatica, flamboaianta, mereu surprinzătoarea televiziune. Dar, în același timp, pentru mine, tocmai pentru că mă raportez și la cariera politică a lui DD, rămâne valabilă întrebarea esențială pe care am inclus-o în cele postate nu cu multă vreme în urmă, întrebare care sună aproape otevistic: și-a dus sau nu și-a dus domnu' Dan tatăl în vacanță la Moscova în luna mai, după cum fantaza din studioul de la Vatican?
Cât despre avionul malaiezian, în opinia mea, Vladimir Putin nu prea avea nici un motiv logic să-l doboare. Din prostie, din beție, din greșeală, din tocmeală, separatiștii poate că da. Mai ales, dacă aveau și cu ce. Dar Vladimir Putin însuși, în acel moment, nu. Chiar dacă, în trecutul recent, ar fi fost el cel care i-ar fi dotat pe separatiștii din Ucraina cu armament sofisticat. Doar dacă nu avea în minte un scenariu strict personal, tenebros, bizar, greu inteligibil, de inspirație și de fabricație KGB. Sau dacă nu cumva trebuia să joace vreun rol aparent absurd în destul de sângerosul balet al globalizării. Altminteri, Vladimir Putin tocmai pusese bazele băncii BRICS - cele cinci țări fondatoare, economii emergente, reprezintă, de câțiva ani încoace, un coșmar consistent pentru toate celelalte centre de putere ale lumii - și, tocmai redeschisese vechiul sediu sovietic de spionaj din Cuba. După cum am mai relatat pe acest blog, o bancă aptă să finanțeze țările în curs de dezvoltare, inclusiv țările lumii a treia, a fost și unul dintre proiectele favorite ale lui Nicolae Ceaușescu. Implicit, unul dintre motivele temeinice pentru care a fost omorât, nu în ultimul rând, la ... comanda Moscovei! Ce ironie! Uite așa se plătesc toate - că doar e vorba despre bănci! - nu numai la nivel personal, ci și la nivel istoric! Ca să nu mai amintesc - am scris și despre aceasta - și de avionul căzut în Rusia, în 2010, la comemorarea Katynului, cu tot cu președintele și cu guvernul Poloniei la bord!... Neelucidat și neelucidabil. Cum sunt toate evenimentele de anvergură similară.
Revenind la Putin... Cu una dintre fiice fix în Olanda, cu o grămadă de afaceri și de firme rusești în aceeași țară și cu un contract de consiliere PR taman cu Malaysia Airlines, e greu de înțeles de ce-ar fi ales exact acel avion și nu altul pentru a-l doborî. Nu că n-ar fi în stare de astfel de decizii: submarinul Kursk, Teatrul din Moscova, școala din Beslan, toate acestea și multe altele îl recomandă ca fiind capabil de așa ceva, dar, în circumstanțele actuale, nu prea avea de ce să dea un astfel de ordin. Nici măcar pentru a impresiona Europa, lumea, America, ori, doar așa, for fun, pentru a-și arăta mușchii. La prima vedere, Putin nu numai că nu pare vinovat, dar, e chiar bine apărat de o teorie a conspirației ceva mai credibilă: Oculta a vrut de fapt să doboare avionul în care el se întorcea la Moscova cu scopul de a-l pedepsi pentru banca BRICS - cu o astfel de bancă în funcțiune, poate că o țară ca Argentina n-ar mai da faliment atât de des și de nejustificat - pentru centrul de spionaj din Cuba - Cuba, spionaj împotriva Americii, hegemonie de sorginte sovietică, faimoasa Criză a rachetelor de odinioară, avion făcut țăndări de o rachetă în actualitate, totul se potrivește mănușă, panimaieși? - și pentru toate celelalte păcate - de această factură - ale sale. Iar, acum, Oculta, după tipic, îl demonizează. Bloodymir Putin, Putin - Rasputin!... Nici nu mai aduc în discuție faptul că, printre multe altele, data accidentului aviatic respectiv corespunde datei asasinării Romanovilor. Alt apropo conspirativ de mare calibru, pentru ambițiile Țarului Putin! Din gama, cine are ochi, cine are urechi etc. itakdalee.
În realitatea aiuritoare a momentului, până și înfrângerea catastrofală a Braziliei, la ea acasă, pe stadionul, ei, în cadrul campionatului ei, nu mai pare o întâmplare nefericită, pare tot o conspirație evidentă: Brazilia, prima țară din acronimul BRICS, învinsă incredibil exact în zilele când se anunța formarea respectivei bănci! Învinsă de către Germania! Bine că învecinata Argentină a avut decența să piardă în favoarea aceleiași Germanii! Astfel, mai poate spera să găsească totuși o soluție de ieșire din criza economică și din faliment. Altfel, toate aceste meciuri de încheiere a Campionatului Mondial construiau o realitate stranie: era ca și cum Mengele juca fotbal cu sine însuși.
BRICS! Sună și masonic acest acronim. Sud-Africa este ultima țară dintre cele cinci. Banca BRICS a fost lansată în 2014 și în contextul aniversării zilei de naștere a lui Nelson Mandela. Piua! Altfel, vine migrena! Și cine știe ce sau pe cine mai aduce!
Nu în ultimul rând, tragedia avionului malaiezian seamănă cu declanșarea conflictului ucrainean, cu acutizarea revoluționară a Euromaidanului. Exact atunci când Putin se simțea mai bine în calitatea sa de gazdă puternică a Jocurilor Olimpice de iarnă - iată, simetria este și sportivă, pe de-o parte, JO, pe de altă parte, Campionatul - dublate de spectacole fastuoase, a început nebunia maximă la Kiev. Cum, aproape imediat, un Putin iritat a anexat brusc și ferm Crimeea, și anexată a rămas până în ziua de azi, fără ca să fie contrazis măcar de cineva, am putea deduce lesne faptul că acest film noir în care ne aflăm a fost stabilit de multă vreme, de către cine trebuie. Poate că Putin l-a depășit un pic. Poate că trebuia să se mulțumească doar cu anexarea Crimeei / Crimeii. Să fi fost doborârea lui MH17 o operațiune False Flag? Se prea poate. Pentru Gaza. Și pentru altele.
Oricum, nu mă pot abține: priviți și vă minunați ce-a ieșit, după cum am și intuit în cele scrise de mine la vremea respectivă, iată ce-a ieșit deci din combinația unică, sperăm, și irepetabilă, nădăjduim, doamna Victoria Nuland plus plăsica, Rapunzel Timoșenko plus cosița și Vova Putin plus coasa! Am zis! În tot acest marasm, avem noi și reale producții cinematografice ajutător-inspiratoare? Avem! De pildă, filmul Viy. 

Având în vedere că:

- toate aceste evenimente ale anului 2014 coincid și cu - savuroasă cireașă de pe tortul globalizării! - o misterioasă declarație cabalistico-ezoterico-numerologică a Directorului FMI, Christine Lagarde, declarație din luna ianuarie, dar promovată masiv în luna iulie a.c., un speech voit tendențios și sugestiv despre importanța numărului 7, despre faptul că anul acesta este un an 7, că 7 este un număr magic, 2014 fiind astfel un an magic, ani solari, ani lunari, un an de referință, amintind doamna Lagarde și despre Primul Război Mondial, despre înființarea Băncii Mondiale, despre bazele Fondului Monetar însuși, despre Căderea Zidului Berlinului, despre criza economică din 2007 încoace, G7, toate acestea având treabă exact cu numărul 7, confirmând, practic, instantaneu, fără dubiu, faptul că toate aceste evenimente explozive care, periodic, distrug și recreează lumea sunt artificiale, sunt inventate deci din capetele mai mult sau mai puțin întregi ori seci ale unora și altora, precum și că lumea este condusă prin simboluri, prin numere, prin făcături oculte, nu în ultimul rând, introducând aluziv și ideea schimbării, pe sistemul, după 7 ani mizerabili, vin alți 7 ani extraordinari, un fel de ani biblici, vaci grase, vaci slabe etc. ș.a.m.d., declarație care i-a lăsat pe toți bouche beé, în esență, ca să ne dea de lucru, Christine Lagarde părând să lanseze și o dată de referință, respectiv 20 iulie 2014, dată care, iată, chiar se întâmplă că este confirmată de unele evenimente în derulare, bine că nu ne-a trimis Christine Lagarde să vizionăm obligatoriu și filmul Maleficent, adecvat din multe puncte de vedere
- se tot anunță căderi monetare și economice, unele țări vor să renunțe, în scurtă vreme, la cash, altele introduc peste noapte bitcoin, iar altele propun valute electronice personale, inventate și omologate deja, iar moare dolarul, iar moare euro, iar moare rubla, iar crapă capra Chinei sau chiar capra China însăși, iar se face urgent Uniunea Nord-Americană, iar sucombă în chinuri UE, toate acestea oarecum demonstrând ideile lansate de Christine Lagarde - are un nume numai bun de analizat, dacă tot e să facem interpretări subtile
- mor bancheri, în întreaga lume, pe bandă rulantă, inclusiv un Rockefeller, mai precis Richard Rockefeller și, ca să fie ca la cartea de vrăji, decedat tocmai într-o vineri, 13, 13 iunie, de lună plină, că tot e vorba despre ani lunari și solari, tot într-un accident de avion - fandacsia-i gata! - pe când tăticul său împlinea 99 de ani, aparențe de moarte ritualică, în timp ce Papa uimește prin faptul că îi blesteamă, îi afurisește și îi excomunică pe mafioți, dar, nu închide Banca Vaticanului, conștient pesemne de ceea ce-au pățit alți înaintași cu inițiative nepermis de curajoase
- anul acesta, se comemorează / aniversează / invocă 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, după cum ne amintea, încă de la începutul lui 2014 și doamna Christine Lagarde, nu cumva să uităm, de parc-am putea să uităm chiar și să vrem, și, oricum - am mai scris de m-am plictisit! - Oculta, din comoditate, din lipsă de imaginație sau pentru recunoașterea semnăturii proprii și a sigiliului personal, acționează la date fixe, drept dovadă ceremonia pentru marcarea a 70 - cabalistico-ezoterico-numerologic, tot 7! -  a 70 de ani deci de la Debarcarea în Normandia - unde mai pui că și Christine Lagarde însăși a copilărit în Normandia, iacă, ezoterism și uneltire, acu', pe loc! - drept dovadă supremă a valabilității acestei interminabile enumerări sunt poate chiar toate aceste conflicte în sine, aflate în plină derulare taman în aceste zile, cu adevărat magic acest 2014, fie ca autorii unor astfel de năzbâtii să-și țină acest fel de magie doar pentru ei și pentru neamurile lor, iar, dacă mai apucăm, o să vedem ce agitație va fi și în 2015, când se vor împlini 70 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, poate chiar asta se și dorește, un război sau mai multe care să înceapă în 2014 și să se încheie triumfalist și globalist în 2015, datele și intențiile s-ar preta oricum

având în vedere deci toooooate aceeestea, rezultă că suntem în plină transformare, o adevărată terraformare. Transformers: Age of Extinction. Avem film? Avem!

Vălmășagul oglinzilor despre care am tot povestit demonstrează cu prisosință această dorință de impunere a unor schimbări. De mai multă vreme, cineva s-a tot străduit, prin toate mijloacele, de la cele ridicole, până la cele tragice, de la cele religioase și ezoterice, până la cele radical militare, sociale, economice, s-a străduit, a scrâșnit și s-a scremut chiar să declanșeze al Treilea Război Mondial. S-au inventat cele mai comice profeții și s-au lansat cele mai sinistre provocări. Până în prezent, a ieșit ce se vede. Aparent, s-a ajuns într-o fază periculoasă. Aparent. Vom vedea dacă pericolul e real sau nu. Moscova e hulită, dar, simultan, stupefiant, se pune problema conectării ei printr-un tren formidabil de rapid, 2900 km la oră, între Paris și capitala Rusiei! Distanța ar fi astfel acoperită incredibil într-o singură oră!!! Atât de mult se dorește izolarea Rusiei! Așadar, domnul Gerard Depardieu ar putea să-și viziteze rudele zilnic și să le trateze cu vodcă bio. Cetățenia n-ar mai reprezenta o problemă întrucât Europa trebuie să fie, după cum s-a și preconizat de multă vreme, de la Atlantic, la Vladivostok.
Apropo: în această cheie a relației profund freudiene de iubire-ură, eros-thanatos, sado-maso a Occidentului cu Rusia și viceversa, aș fi mai atentă totuși la declarațiile domnului David Cameron. Subita sa grijă pentru România pe care o detestă declarat și explicit îmi pare a ascunde mai degrabă o invitație, un apropo, chiar un troc. Public-target: Rusia. Astfel, îngrijorarea lui David Cameron cum că atitudinea expansionist-belicoasă a Rusiei ar putea periclita securitatea statelor baltice și a României îmi dă senzația frisonantă că e, în fapt, aproape un mesaj inspirator, chiar un fel de business proposition. O chemare la invazie. Din gura domnului Cameron, ideea că Rusia ar putea destabiliza România - nu că n-ar putea fi așa! - pare mai curând o invitație convingătoare la o destabilizare imediată. UE scapă de o grijă, vinde armament la greu, ceea ce și face, iar Rusia, ca să nu sufere și să nu aibă colici și frustrări, mai primește un cadou-trofeu, în schimbul gazelor, de exemplu. După cum am scris: anexarea Crimeei / Crimeii reprezintă un exemplu al modului în care se va face, de acum înainte, globalizarea. Așa se vor rescrie hărțile dacă și când va fi necesar. Poate ne explică și domnul Cameron, dar și UE de ce, în tot acest balamuc, a fost condamnată, hodoronc-tronc, Polonia, la CEDO, pentru închisorile CIA, că e interesant. America a avut și ea un cuvânt de spus? Dar Rusia? Că, în ultimii ani, Polonia a tot deranjat și-a tot pățit-o. E de știut întrucât, pe același subiect, pare să vină și rândul României. Și când te gândești că Polonia tocmai a comis un film adecvat temei și momentului, respectiv lupta împotriva sovieticilor și aderarea la NATO, film intitulat Jack Strong. În acest context, riscă să devină un fel de Jack Daniel's răsuflat, obosit, expirat. După cum rezultă din unele înregistrări, există polonezi de vază care s-au prins deja. Nu cumva, printre altele, Polonia a pățit-o exact pentru că niște locuitori-conducători au înțeles destul de binișor situația și și-au mărturisit mult prea imprudent și mult prea dezinvolt părerile?
Ce face Baltica? Face bine, e din ce în ce mai caldă, pare să aibă ambiții termice comparabile cu cele ale Oceanului Indian, după unele păreri și impresii, tot ceea ce conține ea, natural și artificial, începe să fie afectat, ba chiar modificat. Să fie oare și unele motive ale acestui dezgheț scandinav? La începutul lunii iunie, pe când mergeam spre Nordkapp, pe șoselele suedeze, se transportau oarece tancuri, pe cerul finlandez de deasupra satului lui Moș Crăciun de la Rovaniemi, în loc de sania fermecată, trasă de năzdrăvanii reni, zburau asurzitoare avioane de luptă, efectul fiind de-a dreptul straniu, iar, pe cerul norvegian, în apropierea unor unități militare, splendidul albastru nordic era străpuns de urmele amenințătoare ale unor rachete. Soarele era orbitor, lumina delirantă îngăduia și o bronzare continuă, lupta cu țânțarii era pierdută din start și, loviți de insolație, renii albi se credeau de-a dreptul struți. Am lăsat un mărțișor, într-un cireș înflorit, pe un petec de zăpadă. În mintea mea încinsă, braț la braț, veseli și năstrușnici, Ursul Fram și Pinguinul Apolodor, cel mai mare călător! Leul Amedeu și Cangurul Ilie, prezenți și ei! La Capul Nord, Apolodor nu se mai jeluia, ci se zbenguia și vesel cânta! Cât despre Oceanul Arctic și Marea Barents - locul unde s-a petrecut și pomenita tragedie a submarinului Kursk - în unele zone, temperaturile erau comparabile cu cele ale Mediteranei și ale Mării Ionice de lângă țărmul Siciliei, de unde mă întorsesem la sfârșitul lunii mai. Cu antrenament și cu bunăvoință, se putea înota și se putea face bîldîbîc direct în Shamballa și în Agartha dacă există și dacă sunt unde zic unii cum că ar fi!
În prezent, spațiul aerian suedez ar fi fost recent penetrat de un avion tocmai în zona Gotland, exact acolo unde este breșa de securitate invocată de NATO, iar, la granița finlandeză, se pare că, de câteva săptămâni, au fost suplimentate trupele rusești cu 3000 de soldați. Deja, unii analiști militari se întreabă dacă, după Crimeea, nu cumva urmează Finlanda. Economiile scandinave așteaptă impactul conflictului cu Rusia. Cel puțin, așa se declară. Finlanda e aproape dependentă de Rusia, și energetic, și industrial. Grație unor strategii inteligente și radicale, Suedia e cvasiindependentă energetic, dar, are masive contracte industriale cu Rusia. Un fost maior în armata suedeză eficientizează Lada! Totuși, e greu să te rupi, e greu să te desprinzi, e greu să te schimbi, e greu să flămânzești... În plus, Suedia este asiduu curtată să intre în NATO și nu vrea. E de văzut unde va duce acest dans deocamdată doar de salon. Avionul intrat acușica în spațiul aerian al Gotlandului spune multe.
Eeeeeei, cu adevărat un an magic 2014 ăsta! Pardon, 7! Și încă n-am vorbit deloc despre 17!

( Va urma. Cumva... )