Fotografia mea
Călător experimentat, cetățean planetar greu încercat

vineri, 25 iulie 2014

Diavoliada ( 2 )

Uite că urmează... Din toate punctele de vedere. Cad avioanele precum cireșele coapte. Ziua și avionul / avioanele. Cu avionul din Taiwan prăbușit recent, oarecum, am închis cercul, ajungând iarăși în proximitatea Chinei. Unde ne lăsase avionul malaiezian din martie a.c. Ca să fie tabloul complet, adică avion plus boli, tocmai s-a anunțat un caz de ciumă bubonică în China. Subit. Mortal. Terifiant. Faza asta e sigur din laboratoare că se știe că e ținută ca armă biologică. Ei, ciumă bubonică! Obsesiile medievale ale elitei... Cavaleri, domnițe, ocultism și ciumă bubonică...
De altfel, una dintre speculațiile privitoare la celălalt avion malaiezian, dispărut în martie anul acesta, este aceea că el însuși transporta materiale biologice letale. După unii. După alții, erau chiar nucleare.
Între timp, au mai fost doborâte încă două avioane militare ucrainene. Pesemne, pentru a se întări confuzia generată de căderea malaiezianului MH17. Pentru cine nu înțelesese exact. 
Dar a mai căzut încă un avion. Algerian, în Sahara. Intră în scenă și dimensiunea islamică. Terorismul islamic implicit. Mulți francezi la bord. Tocmai au fost mari revolte în Franța împotriva invaziei din Gaza. A fost rostit chiar și numele Nigeriei. Gruparea Boko Haram răpește și omoară pe cine nimerește. Practic, pe oricine. Din păcate, la bord, s-ar putea să fi fost și nelipsitul român, victimă de serviciu. Alte popoare mai ratează lista de morți. Românii nu. S-ar putea crede că suntem numeroși precum poporul chinez și damnați în totalitate. Mai puțin câteva sute de familii. Fericite. Cu tot cu țiganii lor de casă. Fericiți. Pesemne chivuțele, când nu înregistrează, nu fac mega-afaceri portuare și nu dau declarații strivitoare, ne lucrează pe noi, toți ceilalți, la baltă. După efectele oribile și înspăimântătoare, s-ar putea considera că tot poporul român se scaldă în argint viu - precum țiganii în aur - și nu-și dă seama. Că e legat. Misticism, nemisticism, obscurantism, neobscurantism, materialism-dialectic și ateism, nu știu, dar așa se vede, parcă e transfer de putere, parcă e efectul coabitării cu  hidre, cu păianjeni și cu vampiri!
Să revin... Avionul algerian se pare că a dispărut de pe radare. Dar, anul acesta, respectiv pe 5 și pe 10 iunie, în spațiul Austriei, de exemplu, au dispărut 13 - alt număr cu tâlc - avioane de pe radar, timp de 25-30 de minute. Fapt fără explicație și fără precedent. Desigur, în Austria, în Viena mai precis, se mai află încă - probabil, pentru multă vreme de acum încolo, pentru eternitate chiar - statuia soldatului sovietic eliberator. Interesant, dispariția avioanelor, radarita respectivă, afectând oarecum și Cehia, ba chiar și Germania, radarita respectivă deci s-a produs cam pe când OMV bătea palma cu Gazprom. Tema acordului: South Stream. Valorosul OMV, legitimat - din cauza prostiei noastre unice - exclusiv de petrolul românesc, a cerut și a primit contractul South Stream, cel puțin, componenta austriacă a lui. Comisia Europeană i-a cerut Bulgariei să renunțe. A renunțat și s-a ales doar cu bizarele și spontanele inundații catastrofale, cu dezastrele naturale, cu prăbușirea turismului și a unor bănci. Asta e când n-ai noroc! Acordul OMV - Gazprom s-a produs la umbra statuii soldatului sovietic, presupun. Când am vizitat eu locul ultima dată, vizavi, se afla un elegant sediu Lukoil.
E drept, nici Marea Neagră - lac rusesc nu stă mai puțin interesant. Dacă s-au ținut de cuvânt, înainte să-i livreze Rusiei, în semn de persecuție și de profundă dezaprobare, navele Mistral, francezii tocmai au trimis, pe capul Mării Negre, o navă specializată în război electronic. Pe la Varna! Săraca Bulgarie! Cotidianul crapă și posibilități vaste țâșnesc în toate direcțiile. Toate mările și toate oceanele vibrează de nave de război, dar, vioi și încrezători, noi continuăm să dăm vina repetat pe exploziile solare, pe saltul cuantic, pe integrarea în a patra , ba chiar în a cincea dimensiune, pe deplasarea Polului Nord magnetic etc., pentru toate eventualele sucombări ale radarelor.
Numai ce-am scris în celălalt material despre Olanda, patria firmelor rusești sub acoperire, și-am și făcut cunoștință cu fiica lui Vladimir Putin. Iubitul olandez a deținut, se pare, poziții importante la Gazprom. Unde altundeva?! Dar Putin mai are o fiică. E bine de știut,  nu de alta, dar să nu fie evenimente.
Care Olanda? Țara aceea extrem de nervoasă care, alături de egal nervoasa Mare Britanie, cere țâfnos delimitarea completă a Europei de putreda Rusie, împreună cu atroce măsuri punitive împotriva celei din urmă, stând pe miliardele acesteia. Deh, au învățat ceva de la elevații elvețieni... Care Elveția? Țara aceea care face democrație avansată, cocoțată pe purcoiul de bani proveniți din miezul celor mai cumplite dictaturi și din punerea la cale a celor mai sinistre afaceri. Care Mare Britanie? Țara aceea care are drept capitală un oraș numit Londongrad, deținut aproape integral de oligarhii ruși. Care oligarhi ruși? Ăia care vor fi interziși și secătuiți prin embargo, unul câte unul. Absolut! Ca spicele vor cădea, n-am nici o îndoială! Dar, mai întâi, îi vor da ei în gât pe cei aflați pe statele lor de plată. Pe năimiți. Ceea ce, pasămite, au și început deja să facă. Și ce să vezi?! Mirare, oroare, suspin, chin și, desigur, șoc: numai lorzi, capete încoronate, vedete de prim rang! Care Londongrad? Exact locșorul - rimează cu ofșorul, dar și cu ofușorul - de unde, chiar acum, pe când eu îmi pierd timpul să scriu această chestiuță, se pare că s-a decis vânzarea accelerată de armament către Rusia. Unde am avut eu dreptate? În toate acestea și în faptul că, asta e, am scris de multă vreme pe blog, Europa este cumpărată și condusă de ruși. Au mai lăsat oarece și pentru chinezi. D-aia, n-avem noi nici un spor. D-aia, suntem batjocoriți din toate direcțiile. D-aia, suntem atacați de pretutindeni. De fapt, aproape în orice situație, discutăm și negociem cu Moscova și cu banii ei, travestiți în fel și chip. Fără a uita și fără a minimaliza propriile noastre defecte imense și propriile noastre greșeli catastrofale, desigur. Se impune o resetare inteligentă. Unde am mai avut dreptate eu? În faptul că am atras atenția că Rusia se înarmează. Primele patru bugete de înarmare: SUA, China, Rusia, Arabia Saudită. Și, în multe altele. Dacă mai apuc, revin că e de revenit.
Numai ce-am scris în celălalt material despre Ebola, cumplita boală pe care unii deja o visează o posibilă și dezirabilă pandemie, și, după căderea avionului MH17, s-a și anunțat îmbolnăvirea, prin contaminare, a medicului care coordonează în Africa echipele dedicate salvării victimelor epidemiei în plină desfășurare.
Încheiere provizorie, dar adecvată: se vehiculează faptul că, după căderea celuilalt avion malaiezian, MH370, pentru a ieși din impasul de imagine, de comunicare și de situație, compania Malaysia Airlines ar fi angajat pentru consultanță PR o firmă Ketchum. Bine că nu ketchup! Exact firma lui Vladimir Putin și a Kremlinului! Acum, după prăbușirea avionului malaiezian MH17, pe cine vor angaja ei oare? Vreo firmă a lui Poroșenko și a Kievului? Greu de zis. Poroșenko e oligarhul - încă unul!!! - ciocolatei. Mai bine, pe Charlie și Fabrica de ciocolată, cu tot cu Johnny Depp!
Până deliberează greii, până se mai redresează bursele, până se încheie Ramadanul, Eid-al-Fitr e foarte aproape, până se stabilește dacă Obama demisionează / e demis ori ba, până se hotărăște sexul exact al lu' Michelle - e agitație mare în America întrucât se vehiculează intens ideea, și place teribil, că ar fi, de fapt, o / un transgender / tranny și că, prin urmare, suntem, și din acest punct de vedere, în plin moment apocaliptic - până o găsim și pe cealaltă fiică a lui Vladimir Putin - le ținea bine ascunse, dar, iată, nici măcar KGB / FSB nu controlează întreg universul! - până mai ajung măcar două-trei avioane întregi, la diverse destinații - putem face pariuri, putem da cu banul! - dar și până se redeschide complet spațiul aerian al Israelului - întrucât Israelul este, de fapt, vedeta incontestabilă a acestui moment, până până, până, în Suedia, Baltica aproape fierbe, s-ar putea crede că s-a pus, brusc, în deplină funcțiune, misteriosul OZN ascuns în adâncuri, pe termometrul casei, am avut valori chiar și de plus 40-42 de grade, iar, în timpul scurtului și vagului moment de așa-zis întuneric, acel crepuscul de la miezul nopții de vară polară, s-au înregistrat și 23 de grade. Ca la Cairo, în tinerețe. 23. Alt număr de număr. Illuminati. Întunecati.


( Va urma. Dacă se va putea... )