Fotografia mea
Călător experimentat, cetățean planetar greu încercat

miercuri, 23 iulie 2014

Diavoliada ( 1 )

Titlul îi aparține lui Mihail Bulgakov. Era din Kiev. Duhul său veghează. În vara trecută, înainte de a începe măcelul din Ucraina, am simțit nevoia să recitesc Maestrul și Margareta.

Să vedem și să chibzuim...
Atentatul de la metroul din Moscova s-a produs exact între stațiile Slaviansk și Parcul Pobeda / Pobedî / Pobedi ( Victoria ). Să nu uităm, mai întâi, a fost acest eveniment sinistru. Slaviansk?! Da. Parcul Victoria?! Da. Mesaj implicit?! Da.
Un tribunal din Olanda / Tribunalul de la Haga - așa au circulat știrile - nitam-nisam, declară statul olandez vinovat de masacrul de la Srebrenica soldat cu 300 de morți. Musulmani bosniaci. Aproape simultan, cade avionul malaiezian și mor aproximativ 300 de oameni, dintre care majoritatea sunt olandezi. În treacăt: Olanda este unul dintre locurile preferate ale firmelor rusești sub acoperire.
Nu cu multă vreme în urmă, se anunțase izbucnirea unei epidemii Ebola. Brusc, s-a preconizat sumbru și cam fără drept de apel faptul că, în scurt timp, acest virus va ataca întreaga planetă. Tocmai ce se tot speră / dorește / încearcă. La bordul avionului malaiezian, se aflau specialiști în studierea și în tratarea acestui virus. Așa s-a declarat / anunțat. As we speak, Ebola se poate extinde liniștită. Devorator de liniștită. Ei, specialiștii, se îndreptau spre un congres pe tema tratării acestui virus, dar și pe tema tratării HIV / SIDA. Așa s-a declarat / anunțat. Unii din lumea largă presupun că aceștia, și nu alții, făceau parte taman dintre cei care dețineau formula vindecătoare a celor două maladii, respectiv, HIV / SIDA și Ebola. După căderea avionului malaiezian, din Australia, de la îndoliatul congres cu pricina, cei sosiți de pe alte meleaguri și pesemne vii declară / anunță prompt, precis și decis omenirea că, mulți ani de aici înainte, nu se va găsi nici un remediu clar și total pentru SIDA. Mai bine de atât, n-aș fi putut exprima nici eu...
S-a anunțat / declarat că, astăzi, au mai căzut / au mai fost doborâte niște avioane. De la atâtea deturnări, manevre, contorsionări aviatice, de la atâtea focare de război, de la atâta muniție consumată, de la atâta HAARP, în Suedia, este cod roșu de căldură. Vikingii, laponii, renii și elanii transpiră. De la o vreme încoace, noapte de noapte, la ore la care trenurile suedeze nu circulă, iar întreaga Suedie doarme, trec, aproximativ din sfert în sfert de oră, trenuri lungi și grăbite. Ce-or transporta ele oare? Cine a mai citit acest blog în decursul timpului - ar trebui să fac un concurs cu premii - știe exact. Pe termometrul - transpirat și el - pe termometrul casei mele deci, încinsă și căsuța, plus 33 de grade. Așa! La prima strigare! 33. Vârsta lui Iisus. Gradele masonice.

( Va urma. Oare? )