Fotografia mea
Călător experimentat, cetățean planetar greu încercat

vineri, 4 aprilie 2014

2 În vremea abcizei și-a altor ghidușii



Steklov, între Idele lui Marte și păcăleala de 1 Aprilie



Dacă încă nu s-a înțeles, actualul conflict, nu în ultimul rând, e tot pentru petrol și gaze. Însângerate și sulfuroase Ide ale lui Marte! Cum SUA au anunțat că au devenit independente energetic, ba chiar prezumtiv exportatoare de petrol și gaze inclusiv în Europa, cum, haț, bang, bum și buf, a și început conflictul kieveano-crâmlean! Rusia a devenit extrem de irascibilă întrucât ea chiar trăiește pe bază de pompă, că tot e momentul potrivit. Accizat sau neaccizat. Sigur, să nu uităm nici de plăsuța fermecată a doamnei Nuland despre care am scris în celelalte postări. Se vede treaba că aveam dreptate să-i acord importanța cuvenită și să-i recunosc meritele absconse. Prin urmare, succesiunea cronologică a evenimentelor maidaneze a fost aceasta: plăsuța doamnei Nuland, apoi, cosița lu' Rapunzel, și, doar după aceea, coasa lu' Vova!
Am fost inspirată și în legătură cu prezumtivul dar de nuntă al lui Putin către Kabaeva. După ce-a tot divorțat și s-a tot însurat, momentan, strict pentru derutarea opiniei publice internaționale, Vova s-a decis să mai divorțeze încă o dată. Și să se mai însoare încă o dată. Dar de cereri în căsătorie sau în divorț, de la caz la caz, îi mai arde lui Putin?! Când îi arde cămașa în spate?! Cereri teritoriale, acesta este subiectul realmente interesant pentru el! Momentan, rămâne cum am scris.
Până una alta, americanii și rușii, în supărarea lor abisală, au decis pasămite să se împace. Ca atare, vor să caute împreună fantoma avionului malaiezian. Un soi de Ghostbusters sui generis. Personal, cred ce-am crezut de la bun început. De fapt, nu-l caută nimeni, mai degrabă, cu toții l-ar vrea dispărut definitiv. Important: tragedia s-a produs concomitent cu toată nebunia asta internațională. Poate fi un atac terorist dejucat, poate fi și un atac terorist produs, poate fi și o armă ciudată, secretă. Acum vreun an, rușii se tot lăudau cu o nouă armă oribilă, teribilă și infailibilă. Poate fi operațiune false flag. Poate fi un nou Efect Philadelphia. Poate fi o bulversare energetică. Poate fi o intervenție extraterestră. Poate fi. A fost și nu mai e. Și, evident, fie habar nu au, fie știu și tac, fie tocmai li s-a comunicat și-au decis să colaboreze. De spaimă? Așa e șarada? Se știe? Se improvizează? După cum scriam și în postarea anterioară, vălmășagul oglinzilor continuă. Poate doar, prin astfel de scenete, mai mult sau mai puțin inspirate, vor să ne introducă de fapt și de drept într-un nou capitol al globalizării: ne detestăm, dar, fatalitate absolută, nu putem unii fără alții! Trebuie să conlucrăm no matter what! Nada, nada, nada! Asta e în rusește, nu în spaniolă. Pe scurt, decât să ne certăm, mai bine, un avion să căutăm!
Germania, după cum prevedeam, să străduiește, de fapt, să bată palma cu Rusia. O posibilitate ar fi ca, împreună cu Franța și cu Polonia - firește, tot după cum anticipam, fără a solicita participarea României - să invite Rusia să-și dea acordul și binecuvântarea pentru orice viitoare asociere a fostelor state sovietice, inclusiv Moldova. Cu vajnica armie de la Vișegrad - întrucât mă întrebam deja în legătură cu aceasta - cum rămâne? Se mai face? Mai intră în acțiune? Că, iată, ar fi un bun moment ca niște unități de luptă ale unor popoare europene să năvălească în alte teritorii și să le dea în cap unor cetățeni cumsecade oarecare! Există și acest scenariu. Pare evident, poate exact asta se și dorește, dacă americanii nu sunt good sport and fair play și dacă nu reechilibrează, imediat și real, situația din întreaga Europă, plăsișoara năzdravană a doamnei Nuland ar putea să transporte, în curând, doar multă colivă. Servită în gamele, printre ghiulele.
Nelipsit în cadrul oricărui show internațional, clovn de serviciu sau sperietoare de ciori, de la caz la caz, Phenianuț cel Grăsuț se învârtoșează imediat și se bagă singur în seamă. Iar a dat cu pietre în balta teritorială a Coreei de Sud. Copil, ce să-i faci?!
Eeei, dar, după cum povesteam data trecută, s-a schimbat și șeful NATO! Nice! Din vară, va fi fostul premier norvegian Jens Stoltenberg. Performanța sa maximă: NU a gestionat atacurile teroriste ale lui Anders Behring Breivik, de la 22 iulie 2011. Petrecute chiar în bătătura sa, chiar pe bătăturile sale. Jens Stoltenberg... Interesant personaj!... Exemplar, în logica exemplară a celor scrise de mine în celelalte postări. Fiul unui fost ambasador norvegian în Iugoslavia, unde a și copilărit o vreme, tinerețe marxist-leninistă, atacator al Ambasadei americane la Oslo, spărgător de geamuri ale aceleiași instituții, cu ajutorul unor pietre bine și furios țintite, consumator de canabis în tinerețe, agnostic, pasionat sportiv - ăștia din Nord sunt toți pasionați sportivi! - cu un fiu care studiază chineza la Shanghai - occidentalii pot, ba chiar trebuie, românii nu, că nu e de bon ton! - înainte de 1990 - atenție, înainte de 1990, nu înainte de 1989! - în permanentă comunicare și comuniune cu un distins diplomat sovietic, OPRIT să mai țină legătura cu acesta DOAR de către Securitatea norvegiană pentru că, bineînțeles, respectivul interlocutor era ofițer KGB. Cireașa ( foarte roșie ) pe tortul în cinci colțuri colțuroase: numele de cod la KGB al lui Jens Stoltenberg, Steklov! Steklov?! Steklov! Jens Stoltenberg Steklov?! Jens Stoltenberg Steklov! Și ăsta, frate?! Și ăsta!! Actual bun prieten cu, desigur, Vova și cu Mitenka, respectiv, Putin și Medvedev. Propus și impus pentru ȘEFIA NATO, pe 28 martie 2014, de către cine altcineva decât de Angie, respectiv Angela Merkel! Cam de ziua lui de naștere din acest an - care zi de naștere, 16 martie, coincide aproape cu Idele lui Marte - și cu bune urări implicite! Se practică, un soi de protocol agreat de Ocultă / Oculte. O să vedem unde arde lumănarea ( sau lumănările ) în care, la un moment dat, va trebui să sufle. Cu putere. Cu dorințe personale sau nu. Să reținem: pe la Idele lui Marte deci, înainte nițel totuși de păcăleala de 1 Aprilie. Altminteri, pentru omenire, April Fools' Day este în mod real All Fools' Day și se sărbătorește practic în fiecare zi, a fiecărui an! Dar aceeași mult invocată Ocultă știe atât de bine aceasta! Că doar e maestru / maestră de ceremonii! Ce incredibile consecințe are și Maidanul ăsta! Și, în fața unor astfel de protagoniști, ne mai întrebăm de unde ni se trage?! Repet: dacă americanii, în măsura în care mai există așa ceva pe lumea asta, nu reevaluează, nu recalibrează, nu reinventează jocul în Europa și dacă nu-l joacă pe bune, putem să ne vedem de treabă și să ne facem propriile alianțe. Cu cine mai putem, cât timp mai putem!
Hai că m-am enervat! Începe să mă îngrijoreze faptul că n-am fost membru PCR și că, pe cale de consecință, n-am carnetul aferent. Un carnet de partid comunist, cu cotizația la zi, dacă se poate! Pesemne de la asta mi s-o fi și tras! Mea culpa, tovarăși! Dacă nu mi-au plăcut ședințele!... Asta e, eram mic și prost! N-aveam maturitate politică și nici aptitudini revoluționare! Dar, pe onoarea mea, mi-am venit în minți! Apropo de carnet - în ziua de azi, se poate orice! - s-o găsi oare de cumpărat pe net, pe ebay, pe ceva? Grabnic! Da' un carnet așa, credibil, adecvat, mai muncit, mai unsuros, cu steaua, secera și ciocanul încă bine evidențiate, capabile să compenseze toată aiuritoarea delăsare nonconformistă a tinereții mele!...  N-ar strica nici un nume de cod la KGB! Pare să fie cheia universală a fericirii! Dacă mi se îngăduie, cu smerenie, aș avansa o singură pretenție! Mică, mică, mică!...  Modestă, tovarăși! Să mă cheme frumos că, uite, până la urmă, tot se află și pare să fie doar numele care contează cu adevărat în istoria personală și universală!